Začátkem letních prázdnin prošlo Vzdělávací centrum Turnov (VCT) jednou z největších organizačních změn. Od 1. července 2024 se stalo součástí naší turnovské knihovny. Ačkoliv si mnozí ničeho nevšimli, což bylo také účelem, někteří již nějakou dobu slýchali zvěsti, že Vzdělávací centrum Turnov končí. Ano skončilo VCT jako samostatná obecně prospěšná společnost. Ale všechny aktivity, které v posledním roce probíhaly, budou probíhat i nadále, jen pod záštitou knihovny.

Vzhledem k událostem v posledních letech byla tato změna neodkladná a spojení vzdělávaní a knihovny je jedním z nejlepších možných řešení. Můžete se těšit na rozšířenou nabídku kurzů, pokusíme se o zkvalitnění našich služeb a další inovace. Stále nabízíme kurzy pro děti i dospělé, firemní vzdělávání, vzdělávání v oblasti školství, sociální oblasti i individuální kurzy. Chceme nadále pokračovat v organizaci kvalifikačního kurzu Pracovník v sociálních službách, a to již na podzim roku 2024.

Od září děti opět nepřijdou o přípravné kurzy na přijímací zkoušky, ani o kurzy robotiky, 3D tisku, jazykové kurzy či kurzy pro nejmenší jako jsou Logohrátky s pohádkami nebo První krůčky s robovčelkou. Rozšíříme nabídku pro menší klienty o kurz zaměřený na rozvoj kognitivních funkcí v kurzu Bystrá hlavička nebo přípravu na první třídu a čtení v kurzu Putování krajinou slov a hlásek. Starší děti chceme i zvednout od počítačů a připravili jsme kurz Bádání a v neposlední řadě je zasvětit i do tajů umělé inteligence. Dospělí se mohou těšit na širokou nabídku jazykových kurzů, ale i počítačových, či kurzu genealogie nebo fotografování. Ani o prázdninách jsme nepřerušili aktivity, a od 12. 8. do 16. 8. proběhl v prostorách VCT tradiční příměstský tábor English Camp.

Navštěvovat VCT můžete stále v budově Gymnázia Turnov, stejně tak se nemění ani webové stránky a další kontakty. Celou nabídku kurzů si můžete prohlédnout na stránkách – www.vctu.cz. Také zůstávají samostatně i sociální sítě: Facebook i Instagram. Doufáme, že pokud naši klienti zaznamenají změnu, tak to bude pouze k lepšímu. Jsme tu pro Vás stále v plném nasazení.

 

Hana Žďárková

Vzdělávací centrum Turnov